نمونه سوالات مصاحبه شغلی و نکات عملی و تعیین کننده در مصاحبه
آیا تا به حال به یک مصاحبه کاری دعوت شده اید؟ یا درخواستی برای کسب یک موقعیت شغلی داشته اید؟ اگر پاسخ شما مثبت باشد، حتماً می دانید که جلسه مصاحبه شغلی برای بیشتر افراد چالش برانگیز است. افراد تمایل دارند تا با نشان دادن ویژگی های مثبت و تخصص در حرفه مورد علاقه خود، مشغول به کار شوند.
در این بین، یک مصاحبه موفقیت آمیز، ما را به اهدافان نزدیک تر می کند. دکتر ویز در این نوشته قصد دارد تا نکات مصاحبه شغلی برای برگزاری یک جلسه قدرتمند و رضایت بخش را برای شما بازگو کند.
یکی از کارهای جذابی که می توانید انجام دهید این است که قبل از مصاحبه با خود جلسه بگذارید و در این جلسه، سؤالاتی که برای کارفرما اهمیت دارد را از خود بپرسید. این سؤالات باید کاملاً شفاف باشند تا کارفرما بتواند به راحتی تصمیم گیری کند. در ابتدا لازم است این نکته را یادآوری کنیم که جلسات مصاحبه برای هر دو طرف (مصاحبه کننده و مصاحبه شونده) به عنوان یک تجربه و فرصتی برای شناخت و تصمیم گیری می باشد. از سوی دیگر، فرد مصاحبه شونده باید قبل از شرکت در مصاحبه، به همه موضوعات فکر کند و خود را برای آن آماده نماید.
در ابتدا بهتر است بامدل های رایج کسب و کار اینترنتی آشنایی داشته باشید تا در صورت نیاز، از این موارد در مصاحبه خود سخن بگویید. باید سؤالات درستی درباره کسب وکار مورد نظر از خود بپرسید. آیا این ساعت کاری برای من مناسب است؟ آیا میshy; توانم در این کار پیشرفت کنم؟ چگونه شغل مورد علاقه خود را پیدا کنیم؟ آیا هم راستا با ارزش های من است؟ آیا توانایی ها و مهارت های من برای این شغل کافی است؟
مصاحبه شغلی چیست؟
مصاحبه شغلی به گفت وگویی اطلاق می شود که بین یک کارفرمای بالقوه و یک متقاضی کار انجام می گیرد. کارفرما می تواند در طول جلسه شخص متقاضی را تحت نظر داشته و شرایط عمومی و ظاهری او را برای شغل موردنظر ارزیابی کند. از طرفی متقاضی هم تلاش می کند که در مورد شغل مورد نظر و همچنین کارفرما، اطلاعات بیشتری جمع آوری کند تا دریابد که آیا می تواند نیازها و علایق آن ها را برآورده سازد یا خیر؟
مصاحبه شغلی در واقع مکالمه ای بین دو نفر است که هر کس سعی می کند اطلاعات بیشتری درمورد طرف مقابل کسب کند. روند مصاحبه کاری مانند یک خیابان دو طرفه است. که هر دو طرف قصد رسیدن به یک هدف را دارند. هدف مصاحبه شونده یافتن شغل مناسب شماست. از سوی دیگر، کارفرما هم قصد دارد شخص مناسبی را انتخاب و استخدام کند.
در مصاحبه استخدامی چه سؤالاتی بپرسیم؟
در واقع مصاحبه شغلی را می توان نوعی فرصت برای کارگزار دانست که بتواند به واسطه آن، کارجوی موردنظر خود را برای ورود به شرکت پیدا کند. از این رو، اگر شما کارگزار هم هستید، در نظر داشته باشید تا سؤالات درست و مناسبی از شخص مصاحبه شونده بپرسید. فراموش نکنید که پرسیدن سؤالات مناسب و دقیق در طول مصاحبه کاریاز اهمیت بالایی برخوردار هستند.
ما به عنوان یک استخدام کننده و کارفرما، باید نحوه مصاحبه شغلی را به طور کامل یاد گرفته باشیم و با مطرح کردن و پرسیدن تعدادی سؤال و پاسخ هایی که می شنویم، به بررسی شخص مقابل بپردازیم و شخص متعهد و مناسب برای شغل را انتخاب کنیم. ما در ادامه این مقاله، تعدادی از بهترین سؤالاتی که می توانید از مصاحبه شونده بپرسید را گردآوری کرده ایم.
۲۶ نمونه سؤال رایج مصاحبه کاری در ایران
- سن و سال شما
- هدف شما از استخدام
- حقوق درخواستی
- وضعیت تأهل
- وضعیت تحصیلی
- وضعیت کارت پایان خدمت
- علت معافیت از سربازی
- سابقه کار
- محل زندگی
- نوع شخصیت بر اساس نتایج تست های MBTI
- مهارت ها و تخصص ها
- میزان علاقه به پیشرفت
- معدل تحصیلی
- وضعیت شغلی کنونی
- شغل ایده آل
- میزان ریسک
- برنامه شما برای چند سال آینده
- نقاط قوت شخصی
- نقاط ضعف شخصی
- علاقه به کار تیمی
- علت رها کردن شغل قبلی
- میزان اطلاعات شما در خصوص شرکت
- روش های مدیریت زمان
- چالش های صنعت موردنظر
- چرا باید شما را استخدام کنند
- بزرگ ترین دستاورد حرفه ای
چگونه مصاحبه کاری موفقی داشته باشیم؟
یکمصاحبه شغلیموفق به عوامل مختلفی بستگی دارد. صرف نظر از نوع مصاحبه که ممکن است هر مصاحبه با مصاحبه دیگری متفاوت باشد، می توانید برخی ازدستورالعمل های کلی را دنبال کنید. این دستورالعمل ها به شما کمک می کنند تا بتوانید کارفرمای خود را بیشتر تحت تأثیر قرار دهید. در این مقاله، برخی نکات مصاحبه شغلی را مرور می کنیم که می توانند موجب موفقیت شما در طول یک مصاحبه گردند.
- تکنیک جواب دادن خود را ارتقا دهید
درواقعمصاحبه شغلی به شما فرصتی برای درخشیدن می دهد. هرچه شما می گویید یا انجام می دهید، شما را به مرحله بعدی که استخدام است سوق داده یا کلاً از رقابت حذف می کند. پس تلاش کنید که با اطلاع کافی، بهترین مصاحبه را برای خود رقم بزنید.
- لباس مناسبی تن کنید
همیشه در اولین برخوردی که با شخص جدیدی داریم، به ظاهر و نحوه لباس پوشیدن وی توجه می کنیم. به همین دلیل نحوه لباس پوشیدن یکی از نکات مهم در مصاحبه کاری است. اولین برداشتی که یک کارفرما از شما دارد، تفاوت زیادی در نتیجه ایجاد می کند.
یک تیپ مناسب برای مصاحبه کاری، می تواند به موفقیت شما در این مصاحبه کمک کند. استفاده از لباس مناسب و متناسب با محیط و توجه به زبان بدن در کنار لباس آراسته و اتوکشیده، باعث می شود که شما دیگر نتوانید با نقطه ضعف خاصی در مصاحبه خود برخورد کنید.یک تیپ مناسب در ابتدای کار آراستگی و نظم شما ا به نمایش می گذارد. همچنین آراستگی و لباس مناسب موجب بالا رفتن اعتمادبه نفس شما در حین مصاحبه کاری خواهد شد.
- مهارت های مصاحبه ای خود را ارتقا دهید
یکی از فاکتورهای مهم در طول یکمصاحبه شغلی این است که بتوانید با مصاحبه کننده تعامل خوبی داشته باشید. همچنین بسیار مهم است که بتوانید افکار خود را به وضوح بیان کنید. این مهارت، به اندازه مهارت هایی که در رزومه خود می نویسید، مهم هستند. بنابراین، قبل از مصاحبه وقت کافی بگذارید تا مطمئن شوید که مهارت های مصاحبه ای شما به اندازه مهارت های موجود در رزومه، آماده و کامل است.
- استرس مصاحبه را به حداقل برسانید
مصاحبه های کاری برای شخص مصاحبه شونده استرس زا هستند. حتی اگر تا ب ه حال در مصاحبه های زیادی هم شرکت کرده باشید؛ باز هم نگرانی هایی وجود دارد که موجب افزایش استرس در شما می شود. شما می توانید با استفاده برخی تکنیک های کاهش استرس، میزان نگرانی و استرس خود را در حین مصاحبه کاری به حداقل برسانید. در واقع با کنترل استرس، می توانید مصاحبه موفقیت آمیزی داشته باشید.
- در ابتدا کارفرما را تحت تأثیر قرار دهید
همان طور که پیش ازاین هم گفتیم، برداشتی که کارفرما در ابتدا از شما دارد، از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. همچنین باید به این نکته توجه کنید که در طول یک مصاحبه، وقت زیادی برای ایجاد تأثیر خوب و مثبت نخواهید داشت. از لحظه ورود به محل تا زمان خروج از ساختمان، شما به عنوان یک استخدام جدید بالقوه ارزیابی خواهید شد. از این رو، بسیار مهم است که حین ملاقات با سایرین، بهترین رفتار ممکن را داشته باشید تا بتوانید آن ها را تحت تأثیر قرار دهید.
- طرز رفتار درست افراد درون گرا در طول یک مصاحبه کاری
اگر فرد درون گرایی برای یک مصاحبه کاری حاضر شود، ممکن است با چالش های زیادی روبرو شود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، می توانید با استفاده از برخی روش ها، این چالش ها را کنترل کنید. برای مثال، یکی از روش هابرای افراد درون گرا این است که قبل از مصاحبه چندین بار تمرین کرده و جواب های خود را آماده کرده باشند.
- از مصاحبه کننده تشکر کنید
از اهمیت تشکر و قدردانی پیش از این هم گفتیم. اگر شما بعد از مصاحبه شغلی از مصاحبه شونده تشکر کنید، این نشان دهنده آداب معاشرت خوب شما است. همچنین اگر میزان علاقه خود به شغل موردنظر را نشان دهید، ممکن است مصاحبه کننده دریابد که انگیزه کافی برای کار موردنظر را دارید.
- از ارتباطات مشترک خود استفاده کنید
یکی از موارد مهمی که درمصاحبه شغلی اهمیت بالایی دارد، شناختن فردی در کسب وکار مورد نظر است. اگر شما این آشنایی و ارتباطات را داشته باشید، با استفاده از آن ها می توانید اطلاعاتی از داخل شرکت کسب کنید. همچنین می توانید بفهمید که در طول مصاحبه ممکن است چه انتظاراتی از شما داشته باشند.
این اطلاعات می تواند شامل موارد زیر باشد:
- شرکت را بررسی کنید
- با لباس مناسب بهمصاحبه شغلیبروید
- چند دقیقه زودتر به محل مصاحبه برسید
- تلفن همراه خود را خاموش یا بی صدا کنید
- سؤالات اضافه نپرسید
- با آرامش به سؤالات پاسخ دهید
- ساعت و حلقه در دست داشته باشید
- از یک تیپ رسمی استفاده کنید
- رنگ لباس های روشن یا تیره انتخاب کنید
- لبخند بزنید
این پرسش ها و پرسش های مشابه، نمونه هایی هستند که معمولاً در اکثر مصاحبه های شغلی از داوطلبان پرسیده می شود. سپس هر فرد بسته به شخصیت، توانایی، تحصیلات و مهارت خود به آن ها پاسخ می دهد. در پی همین پاسخ ها است که کارفرما تصمیم می گیرد فردی که بیشترین تطابق را با معیارهای شرکت دارد، استخدام کند.
برخی از افراد سعی می کنند تا توانایی ها و مهارت های خود را فراتر از حدی که هست، نشان دهند. ممکن است این ترفند گاهی مؤثر واقع شود، اما افرادی که با تظاهر کردن نظر کارگزاران را جلب می کنند، پس از استخدام در مسیر کاری خود، دچار مشکلات فراوانی خواهند شد. بنابراین، لازم است تا تنها از نکات و ترفندهایی استفاده کنید که حقیقت وجود شما را آشکار کند، نه اینکه توانایی های شما را فراتر از حد تصور نشان دهد.
- راجع به صنعت و شرکت موردنظر تحقیق کنید
ممکن است مصاحبهshy; کننده از شما بخواهد که اطلاعاتی از رقبای آن ها ارائه دهید. به همین دلیل، سعی کنید مدتی قبل از اینکه مصاحبه کاری شروع شود، در مورد زمینه کاری و فعالیت های سازمان مربوطه اطلاعات کافی کسب کنید. این کار به شما کمک می کند تا با دید بهتری وارد فضای مصاحبه شوید. علاوه بر این، کسب اطلاعات به شما این آگاهی را می دهد که در شغل مورد نظر، چه کاری از شما می خواهند.
- دلایل شفافی برای انتخاب شغل جدید خود داشته باشید
دلایل خوبی برای انتخاب شغل موردنظر داشته باشید. در مرحله اول این شما هستید که از بین درخواست های زیادی که از طرف مشاغل مختلف داده می شود، شغل موردنظر خود را انتخاب می نمایید. زمان و مهارت های شما سرمایه های ارزشمندی هستند که بهتر است در جای مناسب از آن ها استفاده کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله <<تغییر شغل>> را برای انتخاب درست شغل، مطالعه نمایید.
- دلیل اینکه شما بهترین گزینه برای استخدام در این شغل هستید را بیان کنید.
برای آن مثالی هم ارائه دهید. مثلاً <<من روابط عمومی بالایی دارم>>.
به مصاحبه کننده بگویید که چرا این شغل را انتخاب کرده اید و چه چیزی در رابطه با این شغل برای شما جالب و ارزشمند است. اگر مصاحبهshy; کننده فکر کند که شما به این شغل علاقه ای ندارید، شما را قبول نخواهد کرد؛ حتی اگر توانایی های بسیاری هم داشته باشید.
- برای سؤالاتی که در مصاحبه از شما می پرسند، خود را آماده کنید.
اگر بخواهید با اصول مصاحبه شغلی آشنا شوید، باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. سعی کنید از قبل، به سؤالاتی که ممکن است از شما پرسیده شود، خوب فکر کنید. (مثلاً سؤالاتی درباره مدرک تحصیلی، حقوق درخواستی و.) سپس از قبل جواب های خود را آماده کنید. این کار به شما کمک می کند تا روان تر پاسخ های خود را بیان کنید.
- سؤالات خود را از قبل آماده کنید
سؤالات خود را خیلی شفاف از مصاحبه کننده بپرسید. زیرا شما هم به عنوان فردی که قصد شروع همکاری با آن کسب وکار را دارد، حتماً سؤالات مهمی همچون میزان پیشرفت شغلیخواهید داشت. برای اینکه بتوانید این سؤالات را با شفافیت و کیفیت بهتری بپرسید، بهتر است لیستی از این سؤالات و نکات مدنظر خود را آماده کنید.
پرسیدن سؤالات هوشمندانه، در واقع نشان می دهد که شما راجع به کسب وکار مورد نظر خود، دانش و اطلاعات کافی را دارید. همچنین این موضوع نشان دهنده علاقه شما به این رشته و استخدام در آن است. هنگامی که مصاحبه کننده از شما می shy;پرسد که آیا سؤالی دارید؟ حتماً یک یا دو سؤال درباره شرکت از او بپرسید. اگر سؤالی نپرسید، مصاحبه کننده احساس میshy; کند که شما علاقه ای به این کار ندارید. برای مثال، یک سؤال خوب میshy; تواند این سؤال باشد: <<از نظر شما یک فرد ایده آل برای این سمت، باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟>>.
- تمرین، تمرین، تمرین
از قبل تمرین زیادی داشته باشید و خود را برای سؤالات پیچیده آماده کنید. خیلی مهم است که بتوانید با اعتمادبه نفس و کاملاً قانع کننده، به سؤالات پیچیده پاسخ دهید. برای مثال، یکی از رایج ترین سؤالات در این زمینه، سوال <<چرا ما باید شما را استخدام کنیم؟>> است. اگر شما بتوانید به این سؤال با اعتمادبه نفس کامل پاسخ دهید، شانس شما برای دریافت این کار بیشتر خواهد شد.
بهترین روش تمرین چیست و چگونه می توان یک تمرین کاربردی داشت؟ برای اینکه بتوانید یک تمرین درست داشته باشید، می توانید با دو نفر از دوستان خودمصاحبه کردنرا تمرین کنید. یک نفر به عنوان ناظر، یک نفر به عنوان مصاحبه کننده و یک نفر هم به عنوان مصاحبه شونده انتخاب کنید. این کار را با عوض کردن نقش ها چندین بار تکرار کنید.
راه دیگری که برای تمرین مصاحبه می توانید انجام دهید، این است که جواب ها را ضبط و برای خود پخش کنید. در ادامه، سعی کنید جواب های بهتری آماده کرده و روان تر پاسخ دهید. هنگام پاسخ دادن مطمئن شوید که پاسخ های خود را با صدایی رسا و شیوا بیان می کنید. زیرا به یاد داشته باشید که فقط درست بودن پاسخ ها کافی نیست؛ بلکه برای تأثیرگذاری بیشتر، نوع و لحن صدای شما نیز اهمیت بالایی دارد.
- موفقیت را در پنج دقیقه اول مصاحبه به دست آورید
تحقیقات نشان می shy;دهند که پنج دقیقه ابتدایی مصاحبه، دقایق طلایی هستند. این دقایق، مشخص می کنند که آیا مصاحبه کننده تمایل به همکاری با شما را دارد یا خیر؟با انرژی و انگیزه وارد شده و برای وقتی که به شما اختصاص داده اند، کمال تشکر را کنید. همچنین تمایل خود را برای همکاری با مجموعه مصاحبهlrm; کننده ابراز کنید. برای مثال، جمله <<خیلی منتظر مصاحبه ای برای این فرصت شغلی بودم>>، تأثیر بسیار مثبتی بر مصاحبه کننده دارد.
- خونسرد باشید و این حس را به طرف مقابل هم انتقال دهید
یکی از مهم ترین موارد در نکات مصاحبه شغلی این است که خونسردی خود را حفظ کنید. بسیاری از افراد، جلسهمصاحبه کاری را مانند یک میدان جنگ می shy;پندارند. سعی کنید با سخنان به جا و به موقع، فضا را تلطیف نموده و جلسه کاری را به یک رابطه دو سر برد تبدیل کنید. این شیوه باعث می شود تا مصاحبه کننده هم احساس کند که شما در یک تیم هستید و به شما اعتماد بیشتری داشته باشد.
همواره به یاد داشته باشید که خود شما در ابتدا این شغل را انتخاب کرده و تصمیم گرفتید که به این مصاحبه کاری بیایید. با خود روراست باشید و سعی کنید این شفافیت را با آرامشی که نشان می دهید، ترکیب کنید. سپس این آرامش را به طرف مقابل هم انتقال دهید. در این صورت، می توانید هم به هدف خود رسیده و در شغل موردنظر را دریافت کنید و هم تجربه ای لذت بخش از این مصاحبه خواهید داشت.
- مسئولیت پذیر و جسور باشید
جسارت را با گستاخی و مؤدب بودن را با منفعل بودن اشتباه نگیرید. جسارت و احترام، کاملاً هم راستا و هم ارزش هستند. معمولاً مصاحبه کننده قبل از مصاحبه، تمام رزومه شما را مطالعه کرده است. با این حال، باز هم بهتر است در مصاحبه به صورت حضوری، برخی از نقاط قوت خود را بیان کنید تا تأثیر بیشتری بر وی بگذارید.
همان طور که می دانید، رابطه چشمی تأثیر بیشتری بر فرد می گذارد. شما می توانید درباره ویژگی های شخصیتی و کاربردی خود که ممکن است برای پیشبرد یا بهبود شرکت مربوطه کارآمد باشد هم صحبت کنید.
- نشان دهید که روحیه تیمی دارید
توانایی خود در کارهای گروهی را نشان دهید. توانایی کار در تیم، یکی از ویژگی های مهمی است که برای کارفرمایان اهمیت بسیاری دارد. یک مصاحبه کننده تمایل دارد که درباره کارهای تیمی قدیمی و موفقیت تیم شما اطلاعاتی کسب کند. نقش خود در تیم را به روشنی توضیح داده و بگویید که شما چه تأثیری بر موفقیت آن داشته اید.
- نشان دهید که دائماً به دنبال یادگیری هستید
نشان دهید همیشه می خواهید چیز جدیدی را یاد بگیرید. همچنین کارفرمایان تمایل دارند بدانند که شما در انطباق و یادگیری روش های جدید، چگونه عمل می کنید. درباره تمایل خود برای یادگیری کار های جدید با آن ها صحبت کنید. به مصاحبه کننده بگویید که دائماً مقالاتی درمورد روش های جدید مرتبط با کار موردنظر می خوانید و برای مشاوره، با مربیان مخصوصی صحبت می کنید.
- انگیزه خود را نشان دهید
نشان دادن انگیزه و اشتیاق در کار موردنظر، یکی از مهم ترین نکات است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. با گفتن اینکه انگیزه کافی برای انجام این کار دارید نکاتی را به طور غیرمستقیم به کارگزار می فهمانید. شما قصد کمک به شرکت را دارید تا عملکرد خوبی داشته باشد و شما توانایی این را دارید که یک کارمند مفید باشید.
- داشتن فن بیان قوی در مصاحبه کاری
معمولاً افراد زیادی وجود دارند که علی رغم اینکه شایستگی های لازم برای دریافت شغلی را داشتند، اما موفق به دریافت آن نشدند. شاید دلیل این موضوع، نداشتن فن بیان مناسبی درمصاحبه کاری باشد. پس فراموش نکنید به زیبایی سخن بگویید. معرفی خود در مصاحبه شغلی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید با فن بیان بالا و به زیبایی انجام شود.
علاوه بر فن بیان، دست دادن هم می تواند تأثیر بسیار مثبتی بر مصاحبه کننده داشته باشد و یکی از نکات مصاحبه شغلی شناخته می شود. به طورکلی، دست دادن محکم، نشان دهنده اعتمادبه نفس در فرد است. به یاد داشته باشید که دو ویژگی فن بیان و اعتمادبه نفس بالا، معیارهایی هستند که هر کارفرمایی خواهان آن است.
داشتن فن بیان مناسب به شما این امکان را می دهد که بتوانید به راحتی در انجام کارهای تیمی یا برقراری ارتباط با مشتریان، موفق باشید. البته تنها داشتن فن بیان کافی نیست، بلکه شما باید مهارت های گوش دادن، نوشتن و. را نیز در خود تقویت کنید.
- از پیام مخفی استفاده کنید
گاهی در مصاحبه ها سؤالات و مسائلی مطرح می شود که در آن ها اشاره ای به مهارت ها یا توانایی های بالقوه ما نمی کنند. ممکن است کارفرما تنها سابقه کاری یا دلیل استعفا از شغلی قبلی ما را ملاک قرار دهد و تنها بر روی آن ها تأکید کند. در چنین شرایطی، بهتر است خودتان دست به کار شوید و ضمن پاسخگویی به سؤالات ایشان، موارد موردنظر خود را نیز به صورت کوتاه بیان کنید.
برای مثال، اگر شما یک صفحه مجازی دارید که در آن به سؤالات و مشکلات افراد در زمینه تخصصی خود رسیدگی می کنید، می توانید آن را به صورت پیام مخفی به این صورت بیان کنید: <<از کار قبلی خود استعفا دادم تا فرصت بیشتری برای ارائه توانایی های خود داشته باشم. چرا که فکر می کنم بیشتر می توانم به مردم کمک کنم و در صفحه مجازی خودم هم بارها این کار را انجام داده ام>>.
همچنین می توانید بگویید: <<بله یکی از دانشجوهای مجازی من قبلاً با این مورد برخورد کرده بود>>، و . . البته بیان کردن چنین پیام هایی در مصاحبه، به زمینه کاری و خلاقیت شما بستگی دارد. سعی کنید ارتباط درستی بین سؤال و پاسخ مخفی خود ایجاد نمایید.
- نقاط قوت و ضعف خود را با هم مطرح کنید
گاهی افراد در جلسات مصاحبه ای، تنها نقاط قوت خود را بیان می کنند و حتی درصورتی که مصاحبه کننده درباره نقاط ضعف آن ها سؤالی می پرسد، همچنان از اشاره به نقاط ضعف خود طفره می روند. درواقع این افراد، قصد دارند تا وانمود کنند که نقطه ضعف خاصی ندارد و سرشار از نقاط قوت هستند. اما با توجه به اینکه هیچ انسانی کامل نیست و همه ما ترکیبی از نقاط قوت و ضعف داریم، بهتر است در این مورد هم صادقانه هر دوی این موارد را مطرح کنیم.
وقتی در برابر پرسش کارفرما، صادقانه نقاط ضعف خود را بیان می کنید، حتماً نقاط قوت خود را هم یادآور شوید. در این صورت، نقاط قوت ما بیشتر به چشم می آیند. البته اگر خود مصاحبه کننده از نقطه ضعف شما سؤال نکرد، دلیلی ندارد خود شما به آن اشاره کنید. (اکثر اوقات مصاحبه کننده ها از داوطلبان می خواهند تا نقاط ضعف کار خود را بیان کنند و معمولاً افراد نمی دانند چگونه این مورد را بگویند تا به شخصیت آن ها خللی وارد نشود!)
راهکارهایی برای داشتن یک مصاحبه کاری ایده آل:
- بهتر است همیشه یک کپی از رزومه خود به همراه داشته باشید.
- اگر با سؤال <<از خودتان بیشتر بگویید>>، مواجه شدید، به نحو احسن از آن استفاده کنید. در این گونه سؤالات، سعی کنید بیشتر درباره تخصص های خود صحبت کنید.
- اززبان بدنتأثیرگذاری استفاده نمایید. علاوه بر این، لباس مناسب بپوشید، ارتباط چشمی ایجاد کنید، با مصاحبه کننده محکم دست دهید، به طرز ایستادن و نشستن خود توجه کنید، واضح صحبت کنید و درنهایت، خوشبو باشید.
- امیدوار باشید و مأیوس نشوید!
نتیجه گیری
به عنوان یک قاعده کلی،مصاحبه شغلیبخش مهمی از روند درخواست کار است و ممکن است از یک مکالمه غیررسمی گرفته تا بحث جدی با برخی از افراد شاغل در شرکت و به صورت رسمی باشد. اگر متقاضی شغل، موفق به اخذمصاحبه شغلیشود، نشان دهنده این است که کارفرما صلاحیت های لازم در وی را مشاهده کرده و آن شخص را برای کار موردنظر، مناسب دیده است.
به طور معمول، یک متقاضی بعد از اینکه آگهی شغل را می بیند، به آن پاسخ داده و رزومه و سایر مطالب درخواستی را به کسب وکار موردنظر ارائه می دهد. سپس کارفرما درخواست های دریافتی را بررسی کرده و تصمیم می گیرد که چه کسی باید برای مصاحبه دعوت شود. در برخی موارد، برای صرفه جویی در منابع و وقت هر دو طرف، ممکن است حتی مصاحبه از طریق تلفن انجام شود.
البته اگر شما از آن دست افرادی باشید که قبل از رفتن به مصاحبه شغلی دچار استرس می شوید، با کسب اطلاعات و خواندن یکنمونه مصاحبه مشاوره شغلی و مشاوره کسب و کارموجود در اینترنت، از میزان استرس خود بکاهید. با رعایت تمامی موارد گفته شده در بالا، می توانید یک مصاحبه عالی داشته باشید و به نتیجه دلخواه خود در طول مصاحبه برسید.
10 ایده کار و شغل دانشجویی با درآمد بالا و پولسازی مستمر
آموزش مصاحبه شغلی ، نکات عملی و تعیین کننده در مصاحبه و نمونه سوالات مصاحبه شغلی
مصاحبه ,داشته ,کننده ,شغلی ,کاری ,سؤالات ,مصاحبه کننده ,داشته باشید ,مصاحبه شغلی ,مصاحبه کاری ,مصاحبه شونده ,مصاحبه کننده تمایل ,تأثیر بسیار مثبتی ,برای اینکه بتوانید ,مصاحبه کننده بگویید